Sekcija refleksoterapevtov

Arhiv: Sekcija refleksoterapevtov organizira 16.strokovno srečanje

Sekcija refleksoterapevtov  organizira 16.strokovno srečanje 
Pridružite se nam v petek, 1. decembra 2017 ob 10h, v dvorani A, Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

Srčno vabljeni!

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA

Prijavnica za fizične osebe

Prijavnica za pravne osebe

 Ob 20 letnici delovanja sekcije se vsebine predavanj in nastopov nanašajo na povezovanje in podporo z več vidikov.

 Temo o odgovornosti in samorasti posameznika bo z vidika psihologije predstavila prof. Katarina Lavš Mejač. Predavanje ima naslov »Vse se začne in konča pri nas samih«, kar razloži: »Ni se težko strinjati s filozofom Morinom, da je človeku najbolj nepoznana kontinent človek sam. Da bi se vsaj malo bolje spoznal, da bi prek sebe našel pot do drugih, mu je lahko v veliko pomoč in oporo SAMOSPRAŠEVANJE, ki služi razjasnitvi misli, idej, namer in nam omogoča, da z večjo stopnjo zavedanja, pripravljenosti in odločnosti vstopamo v novo, kakršnokoli že. Za svoje negativne občutke skoraj vedno najdemo krivce, a z iskrenim samospraševanjem lahko počasi prihajamo do zavedanja, da se mi tako počutimo in da te naše občutke lahko spremenimo samo mi in nihče drug.«  

Skupina dr.Ravnika obravnava dve temi in sicer prva govori o razstrupljanju organizma z uporabo različnih metod s pomočjo aloe vere in drugih substanc preko refleksnih točk na stopalih; druga pa o prepoznavnosti in vključenosti refleksoterapije v izobraževalnih procesih različnih nivojev v Sloveniji.

Ana Rajgelj, refleksoterapevtka, se bo predstavila s prispevkom Refleksoterapija med mladimi. Iz svoje prakse pripoveduje o nepoznavanju in podcenjevanju tehnike med mladimi, pa tudi o nejasnostih v poimenovanju, s čimer se srečuje pri študiju velnesa.

Andrej Vuk, pripravlja predstavitev nove ciljne tehnike Bothmer gimnastike.

Katarina Arko, refleksoterapevtka, se bo predstavila z vadbo z naslovom Terapevt v odlični formi – samopomoč. Teoretični del se nanaša na pretočnost energije skozi organe po metodi Z dotikom do zdravja N.Zupan, izbrane vaje  pa na povezavo organov z mišicami in upoštevanje meridianske ure.

YUMEIHO® - JAPONSKA MANUALNA TERAPIJA

Mojca Tomazin, refleksoterapevtka, Yumeiho terapevtka

Yumeiho® je japonski manualni terapevtski sistem profilaktičnih in korekcijskih biomehaničnih tehnik za obravnavo izraženih simptomatik in bolezenskih stanj oziroma za ohranjanje in izboljšanje psihofizičnega stanja prejemnika terapije.

 VEZNI ČLEN MED STRUKTURO IN FUNKCIJO

Jernej Kovač, refleksoterapevt, Yumeiho terapevt

 Izraženo problematiko posameznika lahko uspešno obravnavamo bodisi s strukturno, bodisi s funkcionalno naravnanimi komplementarnimi metodami, težje pa razložimo, zakaj lahko neodvisno od izbranega pristopa dosežemo učinke na obeh ravneh. Je odgovor morda v drugačnem razumevanju telesnega informacijskega sistema?

 ZDRAVA PREHRANA ZA SODOBNO ŽIVLJENJE

Nika Bele, nutricionistka

 Kako spoznamo, kaj je dobro za nas, za naše otroke ali ostale družinske člane? Je starodavna modrost, ki smo jo žal pozabili. Zdaj je čas, da jo zopet obudimo.

 

 Predsednica Sekcije in organizator srečanja

Nada Tomazin Dokl

Fotogalerija