Sekcija refleksoterapevtov

Arhiv: 15. strokovno srečanje Sekcije refleksoterapevtov


Pridružite se nam v petek, 2. decembra 2016 ob 10h, v dvorani A, Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13 v Ljubljani.

PROGRAM STROKOVNEGA SREČANJA

Prijavnica za fizične osebe

Prijavnica za podjetja

 Življenjska uspešnost in modrost - Katarina Lavš Mejač, prof.psih.ped.

Vsa ljudstva, vse kulture, vsi jeziki poznajo besedo za nekaj, kar po zaželenosti presega inteligentnost: modrost. Inteligentnost je, da znamo reševati probleme, modrost je, da vemo, katere probleme je treba reševati. Je torej modrost res tista lastnost, ki bolj kot vse druge lastnosti prispeva k uspešnemu življenju? Kako okrepiti zmožnost dobro izbirati in odločati? Kako prepoznati in krepiti modrost, ki je usmerjena v dobro sebi in v dobro drugim? Če hočemo postati modri in posledično uspešni, se moramo najprej naučiti pametno spraševati, pazljivo poslušati, mirno odgovarjati in umolkniti, ko nimamo več kaj reči.

Govorica telesa - Orlando Volpe, gost iz Italije, refleksoterapevt, psiholog

Predavanje prinaša vpogled v psihološka sporočila fizičnega telesa, model osebnosti po devetih enneagramih, razumevanje notranjega prepleta in dinamike osnovnih tipov osebnosti, psihološko interpretacijo izrazov in linij na obrazu, drže telesa in gibov. 

Več o vsebini

Čustveno ravnovesje in 6 zdravilnih zvokov - Dušan Donko, mojster Dao metafizike

Več o vsebini... 

 Refleksoterapija za starejše - David Ravnik & team

Namen prispevka je na podlagi učinkovanja ugotoviti potrebo po refleksoterapiji med starejšimi. Pilotna raziskava naj bi pokazala dejansko ponudbo storitev refleksoterapije v socialnih in zdravstvenih zavodih v Sloveniji.

Uporabnost spolnih pripomočkov – rekreacija ali terapija? - David Ravnik & team

V Sloveniji je še vedno velik tabu tema spolnosti in uporaba spolnih pripomočkov. Treba se je zavedati, da imajo slednji lahko tudi dokazane preventivno-kurativne učinke. Pomembno pa je tudi osnovno poznavanje refleksnih točk na spolnih organih, saj lahko neustrezna stimulacija povzroči neravnovesje v različnih sistemih.

Kinergetix – zbudi se in zaživi - Anja Sterle, vodja Kinergetix team Slovenija

Življenje je gibanje, zato vam bomo predstavili serijo daoističnih vaj DAO YIN, ki veljajo za osnovo nastanka vseh tradicionalnih zdravilnih metod. Z vajami vodimo in sprožamo prost pretok energije, kar je vodilni princip pri ohranjanju zdravja. Zahvaljujoč globokemu in skrbnemu delu na koncentraciji, dihanju in gibanju, so vaje tudi čudovita metoda za notranjo rast in delo na sebi. Tako ohranjamo mlado telo, um in duh pa z notranjo alkimijo zorita, zato postajamo vse bolj zavestni, čuteči, samouresničeni in modri.


Odnosi med kariero, osebno odličnostjo in srečo - Vladimira Val, refleksoterapevtka

Z globalizacijo in hitro spreminjajočim časom se je spremenil tudi odnos do kariere. Prilagoditev tem spremembam zahteva fleksibilnost, razvoj in ozaveščanje osebne odličnosti. Poznavanje razmerij med izzivi in pričakovanji na eni strani ter razvojem veščin in spretnosti na drugi strani, nam omogoča uravnavanje sreče in zadovoljstva.

 Karierni načrt po 30+. Kako odkriti v sebi skriti zaklad? - Doc. Dr. Marija Turnšek Mikačić

Več o vsebini...

 Raziskave v refleksoterapiji - Nada Tomazin Dokl, refleksoterapevtka

Smo v 21.stoletju in prav je, da rečemo bobu bob. Sprenevedanj okrog teme refleksoterapije je vse preveč in tudi očitkov, da raziskav o učinkih in uporabnosti metode ni. Seveda so! Pripravila sem pregled izbora zanimivih in pomenljivih raziskav iz različnih koncev sveta, različnih delovnih sredin, klinik, univerz in drugih inštitucij.

Fotogalerija